CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, March 12, 2011

..Selamat Tinggal Jakarta..[050311]

Assalamualaikum..
050311..last day d bumi Jakarta..
cam sayu je..hmm bangun lambat..nasib baik da packing semalam..
da siap mandi..besantai dulu melayan rancangan tv Indonesia yg ntah brp byk tu..aku pun x hbs tgk suma channel..yg aku tau mmg byk..
da breakfast..sembang2 ngan En Jamil, Pak Win, my boss n sony..Dr sempat berspa dlm bilik..
pastu boss aku dan sony ajak aku bejalan lagi ..sempat lg beli belah smpi kul 12..ish3..
dan kali terakhir untuk lunch sama, kitorang pilih Restaurant Garuda sekali lg..Nasi Padang yg sedap sekali lg.. Perkara yg aku rasa funny bila my boss dan Dr tapau ayam goreng berempah nak bw balik Sabah..kitorng dh panik da..bleh ke?? Layan je......hahahaha
En Jamil siap usik "letak ayam dlm luggage ye.." hahahaha aku dh gelak "habisla baju baru beli bau ayam Garuda.." tapi nasib baik lepas..nasib baik bleh bw naik flight...:p
sebenarnya kitorang dh lewat ke airport..sehinggakan sony yg x penah bawak kete laju..bleh bawak 120.. mulanya dlm kete bising..gelak..tapi da makin dekat ngan airport..senyap..sedih kot..:) apapun..thanx so much to Pak Win dan Sony atas layanan yg diberikan..
well..i think bnda yg paling mahal is the experince itself.. tgk negara org.. looking at d scenario yg xda di negara kita..aku nak citer sume tp x muat ni ha.. ckit2 bleh la..:)

- di sana..untuk mengurangkan jem, pkul 7 -10 am dan 4-7 mlm..xleh naik keta kurang dari 3 org..nnt kena saman.. tp yg melucukan bila peraturan itu bleh dielakkan sbb d sepanjang jln..d waktu2 tersebut..korang bleh upah org utk penuhkan kete korang smpi ke pejabat untuk mengelakkan untk d saman.. ni aku nmpk sendiri bila ramai org2 susah (budak2, ibu2) tgu d tepi jalan untuk diupah..

- kete2 yg double park di parking without handbreak di tarik ke atas supaya org lain bleh tolak kete ko, kalo diorang xleh kluar

- kat sana ramai org pki moto, sbb murah dan senang, dan ada juga yg naik 'bajai'

- dll..hahahaha byk sgt la nak citer..n sori to sony sbb x byk ckp dlm kete walopun aku duduk depan sbb aku leka tgk pemandangan sekeliling..tp bila org tido kat blakang aku x tido kan, temankan si driver..kire ok la tu..:P


..lunch..

..aku lupa ini bangunan apa..kalo x silap hotel kot..


..ini bajai moden..


..warna merah itu la 'bajai'..kalo kat Thai nama dia 'tutut'..


Sekian saja..mcm nak pegi lagi la..tapi nak try ke Guangzhou pulak..huhu

1 comment:

  1. emm..cam taknak balik jer...jeles tul ler...emm napa tak ajak kembara perantau...hukhuk

    ReplyDelete