CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, December 31, 2010

..2011 Masihi..

Happy New Year 2 all ye..
agak lewat membuat entry untuk tahun baru 2011 Masihi..hampir sihat from my illness..hope so..cough+flu+fever+senggugut...(masuk hari ketiga..huhuhu) and actually 2day is 2hb January 2011..abaikan tarikh entry ini..hehe

first of all..thanx Allah dipanjangkan umur untuk hidup d muka bumi-Nya dan mengecapi nikmatnya..

mcm2 style org sambut new year kan..tapi still sad looking at the people celebrating new year in a wrong way..especially those who are muslims..( d mana2 pun) paham2 je la..wat i mean..

ermm..looking back..2010..i've learnt many things..erti penat mengusahakan ladang anggur kat umah :p.. erti kesabaran tgu dapat keja..erti penat bekerja..erti susah xde duit..erti mcm2 lg..hehe tp alhamdulillah berjaya mencapai target.."dapat keja"..dan jadi librarian..dan semua itu tidak mudah.. alhamdulillah segala usaha membuahkan hasil n happy to made my parents happy and proud of me..

tahun ni..azam?? erm jeng3.. mestila aku nak keja2 aku completely done..fuh (^_^') still keep in my words.. for me..challenges is good..coz u can learn new things from that..so..jgn kuat merungut.. juz like what my favorite author, Hlovate said "Hidup x selalunya lawa..x selalunya ada pelangi. Even a bed of roses, durinya tetap ada. kadang calamity itu datang rasanya mcm kena gelek ke bumi oleh ahli sumo. feels give up and can't breath. tapi juz remember, Allah xkan bebankan hambaNya dengan apa yang hambaNya tidak mampu.."

erm..then..tahun ni misi untuk membuatkan ibubapa ku benarkan aku kawen..Amin..

aku mau travel..Hong Kong?? Beijing?? Bandung?? Perth?? anyone? come join me..

kalo x pun..naik gunung lg la..


Semoga anda suma berjaya mencapai apa yang dikehendaki..including me..jgn sekadar melepaskan batuk di tangga saja..okeh v(~_^)v


Saturday, December 18, 2010

..Wedding..


..not yet my wedding..tapi aku sibuk pegi kenduri kawen..almost every week plak tu..maklumlah cuti sekolah..:) then las week my kazen's day..congrats to her..semoga berkekalan hingga akhir hayat.. Sori to kawan2 kat semenanjung n sarawak sbb x dpt attend majlis korang..thanx sbb invite and tahniah kepada yg berkawen n betunang.. esok nak p wedding lg ni..



..no network..

hmm..dh lama nak letak kat blog kisah aku berkursus d dlm hutan..:P
nama tempat? xyahla..nnt xde org nak pegi ke tempat tu kesian kat pemilik resort..
suma idea one of my staff..ckp tmpat tu best..cantik..kitorng punya la pecaya..nak jugak merasa ke tempat tu..
tibala hari yg dtunggu2..(walopun aku x excitd sbb aku bkn pserta..aku yg kena bg talk..) smpi je simpang masuk..aku dh pelik.. urm ni jalan masuk? apsal teruk sgt?? masuk hutan ke? then tgk hp..nak bg tau org tersyg konon dh selamat sampai.."NO NETWORK COVERAGE"..huh?? dalam hati..xpe2..dalam tu ada kot.. ok..dh sampai..not bad la jugak..landscape ok.. dan byk kucing..hehe aku suka..tp aku msh berharap dpt guna hp..hampa hatiku melihat dikau..xde coverage..lalalala..kecuali dekat kwsan car park..jalan ckit..pusing ckit..terus hilang coverage..kena static..hahaha lawak pun ade..sbb kitorang suma muka monyok sbb x dpt contact family.. bkn tu je..masuk bilik..tgk tv pun xleh..sedihnye.dahla 3 hari..dgr bunyi burung bekicau je la..byk jugak org mengamuk sbb aku hilang 3 hari..:P pagi2 jela aku dpt pegi carpark cari coverage n contact org2 yg sepatutnya..kalo mlm..mmg gelap gulita..silap2..ada org lain kat sebelah..heeheeheee...
urm..tapi kalo korang rasa korang xnak diganggu oleh sape2..nak melarikan diri..xnak jumpa orang..tempat tu sesuaaii sgt..by d way..bilik2 dia ok..dan plg penting selesa dan bersih..(aku promote ckit) hehe

..is updating my blog..


it's been quite long I've left this blog without any entry..
bukan malas nak update tapi terlalu letih melihat screen computer the whole day..
buat apa? urm..ingatkn keja berkurang
end of d year..rupa2nya makin byk..sume nak cepat..those all are for nex year.. being librarian in acquisition section is quite challenges job.. almost everyday i hav 2 screen thousands of book list..read, select n count the prices.. bertambah tebal la my spectacles.. baca x susah..tp kekadang bingung buat selection..kena ingat all programs and subject offered in d university..related ke x.. dgn tajuk buku yg pelik2..aduhai..@_@ dahla aku je yg punya 'kuasa' nak beli buku2 tu..hohoho agak berat..kot2 la salah beli buku..problem tu..