Posts

Showing posts from March, 2011

..Selamat Tinggal Jakarta..[050311]

Image
Assalamualaikum.. 050311..last day d bumi Jakarta.. cam sayu je..hmm bangun lambat..nasib baik da packing semalam.. da siap mandi..besantai dulu melayan rancangan tv Indonesia yg ntah brp byk tu..aku pun x hbs tgk suma channel..yg aku tau mmg byk.. da breakfast..sembang2 ngan En Jamil, Pak Win, my boss n sony..Dr sempat berspa dlm bilik.. pastu boss aku dan sony ajak aku bejalan lagi ..sempat lg beli belah smpi kul 12..ish3.. dan kali terakhir untuk lunch sama, kitorang pilih Restaurant Garuda sekali lg..Nasi Padang yg sedap sekali lg.. Perkara yg aku rasa funny bila my boss dan Dr tapau ayam goreng berempah nak bw balik Sabah..kitorng dh panik da..bleh ke?? Layan je......hahahaha En Jamil siap usik "letak ayam dlm luggage ye.." hahahaha aku dh gelak "habisla baju baru beli bau ayam Garuda.." tapi nasib baik lepas..nasib baik bleh bw naik flight...:p sebenarnya kitorang dh lewat ke airport..sehinggakan sony yg x penah bawak kete laju..bleh bawak 120.. mulanya dlm kete bisi…

..Jakarta..Day 4..[040311]

Image
Assalamualaikum ols.. patutnya semalam menghapdet ini blog..tapi gue ngak larat..demam la pulak..ni pun fening2 juga tapi sebelum memori ku di Jakarta luput dek kesibukan ku bekerja..aku citer jugak la mlm ni.. hari keempat..baru la misi utama ke Jakarta tercapai..Islamic Bookfair tu stat ari tu.. tapi..sebelum jalan sempat boss aku ckp..xnak pegi bookfair la..nak ke Tenabang lg..hahaha sporting gak boss aku ni..tapi En Jamil ckp x bleh..kene ke bookfair jugak.. so..d keheningan pagi Jumaat tu kitorang pegi la Istora Senayan, @ Gelora Bung Karno Stadium..kat situ la bookfair tu.. sampai sana agak awal juga..tp heran knp x buka lagi..sbb Pak Win ckp stat kul 10...tunggu la dalam setengah jam..pun x buka lagi..rupa-rupanya pembukaan di tunda pukul 2 ptg.. dan sebenarnya berita gembira buat kitorang..so bleh la shopping lagi kat Tenabang..En Jamil, Pak Win, Prof dan Sony gelak sambil geleng kepala je tgk gelagat org pompuan ni..so kitorang ke Tenabang lg..sampai kul 3 ptg..baru la ke Istora Se…

..Jakarta..Day 3..[030311]

Image
Ok..sambung lagi cerita perjalanan ku di Jakarta.. Makin liat nak bangun..hahaha..mana tak..bilik kitorang kene tuka ke bilik yg lagi besar dr seblum ni..jadi aku dan Dr tido atas katil besar sorang satu.. hmm..3rd day..aktiviti yang paling dinanti2kan..especially org pompuan..:P apalagi kalo ke Tanah Abang.. sebelum jalan tu..aku buat spekulasi lagi mcm mana rupanya Tanah Abang tu..mcm serikin? mcm pasar filipin? mcm rombengan? mcm tempat jual bundle? akhirnya aku silap lagi.. Tanah Abang @ Tenabang tu actually nama tempat..tapi ada satu bangunan..mcm mall..tempat org shopping..besar tapi keadaannnya xla mcm shopping mall spt suria ke..mcm mid valley ke..mcm 1 borneo ke..urm..bangunan besar yang dlm nya crowded dengan kedai2 kecik menjual mcm2..baju, kasut, etc..makin tinggi levelnya..atau arasnya..atau org sana panggil lantai..makin mahal barangnya and high kualiti even bukan original..tapi still gred AAA n brg import la..makin ke bawah arasnya..makin murah dan makin low quality..yg best…

..Jakarta..Day 2..[020311]

Image
Assalamualaikum all.. hari kedua..agak liat nak bangun..tapi kugagahi diri untuk bangun subuh..dh solat tido balik da...hehehe pastu aku pelik pagi dah..knp xde cahaya matahari ni..la..rupa-rupanya xde view la tingkap bilik tu..rimas la plak..hohoho tapi xpe la.. jam 8.30 am ind'sia = 9.30 am m'sia..pegi breakfast..nyum2..pastu briefing from En Jamil apa plan untuk 4 hari di Jakarta.. so..hari tu, aktiviti lawatan sambil belajar..ahaks..mmg betul2 study aku hari tu..cultural study..:P kitorang pegi Museum Nasional Indonesia.. adela jugak gamba ckit2 kat sana..actually aku byk amik pic..tapi langsung xde muka org..:P gamba patung, gamba ruma2 tradisi, gamba map, gamba alat muzik tradisi..hehe lucu la plak..knp mcm tu? sbb aku telampau asyik tgk budaya kat sana..lagipun bejalan dgn Dr dr pusat bahasa dan Prof sekolah sains..hmm..aku apa lagi pun turut sama belayar dgn mereka la..ekekeke lagipun Dr tu minta tolong amik gamba untuk bahan pengajaran..sampai aku lupa nak posing sana sin…

..Jakarta..Day 1..[010311]

Assalamualaikum.. Wah..agak lama ku tinggalkan blog ini.. aku baru balik dr tanah seberang..agak capek=penat..hehe alhamdulillah setelah menyelesaikan mcm2..sampai jugak aku ke kota Jakarta..atas urusan kerja.. 10.20pm waktu indonesia = 11.20 pm waktu Malaysia selamat mendarat d Bandar Udara Soekarno-Hatta.. aku ingat aku sampai 10.20pm waktu M'sia..rupa-rupanya aku lupa ada perbezaan waktu..Indonesia lewat sejam.. first time kan..huhu turun dari flight..ada bas tunggu lebih kurang mcm rapid KL..wah jauh jugak nak ke balai ketibaan sampai nak kena naik bas..agak menarik..hahaha xsempat nak amik gambar sbb aku bediri dlm bas..x stabil..hohoho En Jamil book supplier from KL dan Pak Win serta anak dia Sony book supplier from Jakarta dah tunggu kat airport sambut kitorang.. kat sana masih awal..tapi kitorng sgt penat..dlm kepala..cepatla sampai hotel..nak tidur.. otw..aku menikmati pemandangan gelap..hehe belom nampak apa2..x sabar nak tunggu esoknya.. Malam tu sampai kat Hotel Grand Cemara..h…