CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, October 30, 2010

..words for u...

Salam..mau share artikel for 2day..actually ada bnda mau taip, tapi..esok2 ja la..dan hari ini..saja nak post something. Artikel ni aku jumpa byk tempat so nak letak citation aku lupa. dan hari ni, jmp artikel yg sama kat fb..so copy and past je. minta izin kepada penulis ya.. few years ago. i've read this and say' la tahzan to myself..'huhu tapi walau apa pun terjadi kembalilah kepada Allah s.w.t..tapi jgnlah kala bersedih saja ingat Dia..ingatlah Dia selalu.. dan ingatlah segala yang terjadi ada hikmahnya.. so enjoy reading..;)

♥ kenape ALLAH temukan kita dengan org y salah ♥

Memang sakit bila cinta yg kita dambakan selama ini tak dihargai oleh insan yg bernama kekasih,apatah lagi kita dibuang begitu saja... tapi,itulah juga petanda terbaik untuk diri dan kehidupan kita pada masa akan datang.



1. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya apabila kita bertemu jodoh yg sebenar,masih ada rasa syukur kita pada ketentuanNYA.



2. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat menjadi penilai yg baik.



3. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yg sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.



4. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK,KHAS UNTUK DIRI KITA.



5. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan...



6. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yg tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.



7. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita jadi MANUSIA YG HEBAT JIWANYA.



8. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA YG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.



9. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YG TAK SELAMANYA KEKAL.



Wahai sahabat yg kecewa,menderita dan sengsara kerana cinta, fahamilah bahawa kehidupan kita makin sampai ke penghujungnya.



Hari esok pun kita sendiri tak pasti samada menjadi milik kita. Gapailah keredhaan ALLAH dengan melaksanakan suruhanNYA, dan meninggalkan laranganNYA..




Friday, October 15, 2010

..Migraine..

Hari ni..keja x byk sgt..tapi tertekan wif a fewthings. biarkan..nasib baik nda migraine lg. hmm..sometime worried bout my own condition. migraine terlampau kerap. sometime dlm seminggu msti ada migraine. mengapakah? disebabkan aku slalu migraine. aku makin rajin google pasal migraine ni. juz sharing a few things about migraine..

Simptom:

~one-sided pain (ni simptom yg aku alami..sebelah ka
nan)
~throbbing pain
~moderate to severe pain that interrupts your normal life
~nausea/vomiting (belum pernah lg smpi muntah
2)
~sensitive to light and sound

Recognizing migraine and migraine headache sympt
oms is critical. Retrieved 15 October, 2010 from http://www.relieve-migraine-headache.com/migraine-headache-symptoms.html

Other symptoms..

Yang ni mcm bahaya ckit symptom nye..sbb aku mengalaminya.. something to do with visual disturbance..@_@
few people akan mengalami mcm ni..vision x clear..n nmpk mcm objek pecah..

Yg ni..mcm aku..huhu mcm de bnda menghalang penglihatan..sgt bahaya bila mau drive...huhuhu

Yg ni plak..bentuk mcm zigzag2...


yg ni lg la bahaya..separuh x nmpk..wawawa scary dowh...


Migraine. Retrieved on 15 October, 2010 from, http://en.wikipedia.org/wiki/Migraine


Sebab or causes ??

Punca migraine masih belum diketahui tetapi berkemungkinan disebabkan...

~ Genetik
~ Brain disfunction
~ Pengambilan ubat
~ Keletihan atau stress
~ Disebabkan makanan tertentu
~ Kerahan tenaga..
~ Allergy
~ Perubahan hormon
~ Pengambilan alkohol
~ Bright light
~ x makan
~ changes in sleep pattern
~ smoking or exposure to smoke
~ Noises

Causes of migraine. Retrieved 15 October, 2010 from http://www.wrongdiagnosis.com/m/migraine/causes.htm

Treatment??

Slalunya aku akan tidur je dalam keadaan gelap gulita..esoknya..alhamdulillah ok.. i'll continue nex entry pasal treatment..tapi..in real life..makan ubat x meredakan sakitnya..juz get a better sleep and get rest..

Wednesday, October 13, 2010

@_@

....aku stress... emotion undercontrol.. mase bekerja..8.00 pagi-5 .00 petang.. tp aku smpi ofis 7.45 pagi sudah ada task nak kene buat..after 6.00 pun msh buat keje..still terima tugas..O.o i need rest please..wawawawawa..weeknd? sometime dpt sms psl keje..@_@
..T_T

Sunday, October 10, 2010

..Konvo..

Erm..sementara tgu live wedding sheikh muzaffar..curi masa update blog dulu.. X brapa penat plak mlm ni. adakah disebabkan x sabar nak nengok wedding of the year? tp..kalo disorongkan bantal ni..memang nyenyak tdur ni..hujan bah..best ni..hehe arini hari kedua aku bertugas sempena konvo UMS. Burn cuti weekend :( esok kene bertugas lagi. lusa meeting..then visit to uitm sabah. then esoknya meeting lg..uwaaa seumur hidup keja camni. alah betul aku word meeting ni..tapi aku taip jugak. ok..stop cite meeting(aku taip lg word nih..) urm..cite konvo UMS.. setelah dua kali aku konvo..skrg aku kene bertugas konvo plak..tapi d UMS. new experience.. byk gak bezanya.. UMS konvo 3 hari.. UiTM dihatiku konvo 2 minggu..hehe best tgk org2 berjubah. mcm nak pnjam je jubah diorang tu..:P aku ni mcm x puas konvo la plak. ni yang membuak2 nak sambung master nih..insyaAllah akan datang..hehe boleh penuhkan gallery abah kat umah.
bertugas bahagian jamuan. urm utk jamuan petugas konvo. bestnya dpt mkn..yg x bestnya tengok gelagat org yg tengah mkn. biasala bila sda lapar..manners pun nda peduli sudah. asal perut kenyang. sabaar je la.. Tapi..paling penting, aku teringat time aku konvo dulu. Of coz aku konvo d UiTM dihatiku..sweet moment.. konvo diploma n konvo dgree..dua2 sweet moment. tp plg sweet time diploma. yelah perasaan first time konvo kan..teruja..semangat..hepi gilerr..plus dpt award lg.. mmg senyuman manis setiap kali ada flash camera. :P time dgree..feel tu ade beza..sbb dah pernah konvo jd teruja tu xla sngt..tapi msh hepi sbb tamat study walopun frust xdpt result yg diidamkan..ngeee..(sape suruh.. x pulun habis..). urm..iyka n scha..peristiwa monyet..mmg xleh lupa..:D siap curi dunkin donat.. ni pun berlaku time minggu konvo. sementara tgu parents smpi dr negeri msg2. kitonrg stay hostel seroja, main campus. nak stay puncak perdana jauh sngt.. urm x tau pun kewujudan monyet tu. so..tido buka tingkap. hasilnya..di pagi yang dingin, kami dkejutkan monyet2 tu..aku n ika yg rabun ni..msh bluurr tgk makhluk bebulu tu..lmbt plaj pick up..msh mencerna otak..ape tu?? scha dh lari keluar dgn selimut2 die..tp kitong msh terkial2 cri spec n pki..bru la nmpk ngan jelas..monyettt???tgh syok tgk kitorng tido agaknya..sekor atas loker..dua ekor dh nak naik ke katil. O.0 suara kami memecah kesunyian di pagi hari..aduh..seblum monyet tu lari..sempat sekor patah balik amik dunkin donat...teringat konvo..teringat kisah monyet jugak..

Monday, October 4, 2010

..Bin2lu..

Akhirnya..jadi jugak plan aku mok attend kawen Sal.. Alhamdulillah..Selamat Pengantin Baru 2 my bff Salfarina..Semoga berbahagia ke akhir hayat.. :) Saat tok..mula da aku windu bff ku ya..sedih aie.. bila gik mok bejumpa tok..mayb 2-3 tahun akan datang. 2 Syarfeeza Saifuddin, Roswita Rawi n Iyka Zulaika..glad to spend a few days ngan tak owg..walopun kejap jak. syar aku tgu ko kawen bok trun bin2lu gik. hehe wawi..aku windu nak ke kuching..hehe boh lupak kmk mun ktk kawen ho.. Byk dh kwn2 kawin ni..jeles la plak..:P aku mengantuk..x dpt cita pjg2..ktk owg nangga gamba jak la..

..Mas Wing..
..Biskut ulat mulong..:P sedap..hehe favret aku ni.. ( d umah syar)

..Borneo International Kite Festival..
..d wedding..
..d singgahsana..
..Regent Hotel..