Posts

Showing posts from October, 2010

..words for u...

Salam..mau share artikel for 2day..actually ada bnda mau taip, tapi..esok2 ja la..dan hari ini..saja nak post something. Artikel ni aku jumpa byk tempat so nak letak citation aku lupa. dan hari ni, jmp artikel yg sama kat fb..so copy and past je. minta izin kepada penulis ya.. few years ago. i've read this and say' la tahzan to myself..'huhu tapi walau apa pun terjadi kembalilah kepada Allah s.w.t..tapi jgnlah kala bersedih saja ingat Dia..ingatlah Dia selalu.. dan ingatlah segala yang terjadi ada hikmahnya.. so enjoy reading..;)
♥ kenape ALLAH temukan kita dengan org y salah ♥

Memang sakit bila cinta yg kita dambakan selama ini tak dihargai oleh insan yg bernama kekasih,apatah lagi kita dibuang begitu saja... tapi,itulah juga petanda terbaik untuk diri dan kehidupan kita pada masa akan datang.



1. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya apabila kita bertemu jodoh yg sebenar,masih ada rasa syukur kita pada ketentuanNYA.



2. memang ALLAH sengaja menemukan…

..Migraine..

Image
Hari ni..keja x byk sgt..tapi tertekan wif a fewthings. biarkan..nasib baik nda migraine lg. hmm..sometime worried bout my own condition. migraine terlampau kerap. sometime dlm seminggu msti ada migraine. mengapakah? disebabkan aku slalu migraine. aku makin rajin google pasal migraine ni. juz sharing a few things about migraine..
Simptom:
~one-sided pain (ni simptom yg aku alami..sebelah ka nan) ~throbbing pain ~moderate to severe pain that interrupts your normal life ~nausea/vomiting (belum pernah lg smpi muntah 2) ~sensitive to light and sound
Recognizing migraine and migraine headache sympt oms is critical. Retrieved 15 October, 2010 from http://www.relieve-migraine-headache.com/migraine-headache-symptoms.html
Other symptoms..
Yang ni mcm bahaya ckit symptom nye..sbb aku mengalaminya.. something to do with visual disturbance..@_@ few people akan mengalami mcm ni..vision x clear..n nmpk mcm objek pecah..
Yg ni..mcm aku..huhu mcm de bnda menghalang penglihatan..sgt bahaya bila mau dr…

@_@

....aku stress... emotion undercontrol.. mase bekerja..8.00 pagi-5 .00 petang.. tp aku smpi ofis 7.45 pagi sudah ada task nak kene buat..after 6.00 pun msh buat keje..still terima tugas..O.o i need rest please..wawawawawa..weeknd? sometime dpt sms psl keje..@_@..T_T

..Konvo..

Erm..sementara tgu live wedding sheikh muzaffar..curi masa update blog dulu.. X brapa penat plak mlm ni. adakah disebabkan x sabar nak nengok wedding of the year? tp..kalo disorongkan bantal ni..memang nyenyak tdur ni..hujan bah..best ni..hehe arini hari kedua aku bertugas sempena konvo UMS. Burn cuti weekend :( esok kene bertugas lagi. lusa meeting..then visit to uitm sabah. then esoknya meeting lg..uwaaa seumur hidup keja camni. alah betul aku word meeting ni..tapi aku taip jugak. ok..stop cite meeting(aku taip lg word nih..) urm..cite konvo UMS.. setelah dua kali aku konvo..skrg aku kene bertugas konvo plak..tapi d UMS. new experience.. byk gak bezanya.. UMS konvo 3 hari.. UiTM dihatiku konvo 2 minggu..hehe best tgk org2 berjubah. mcm nak pnjam je jubah diorang tu..:P aku ni mcm x puas konvo la plak. ni yang membuak2 nak sambung master nih..insyaAllah akan datang..hehe boleh penuhkan gallery abah kat umah. bertugas bahagian jamuan. urm utk jamuan petugas konvo. bestnya dpt mkn..yg …

..Bin2lu..

Image
Akhirnya..jadi jugak plan aku mok attend kawen Sal.. Alhamdulillah..Selamat Pengantin Baru 2 my bff Salfarina..Semoga berbahagia ke akhir hayat.. :) Saat tok..mula da aku windu bff ku ya..sedih aie.. bila gik mok bejumpa tok..mayb 2-3 tahun akan datang. 2 Syarfeeza Saifuddin, Roswita Rawi n Iyka Zulaika..glad to spend a few days ngan tak owg..walopun kejap jak. syar aku tgu ko kawen bok trun bin2lu gik. hehe wawi..aku windu nak ke kuching..hehe boh lupak kmk mun ktk kawen ho.. Byk dh kwn2 kawin ni..jeles la plak..:P aku mengantuk..x dpt cita pjg2..ktk owg nangga gamba jak la..
..Mas Wing.. ..Biskut ulat mulong..:P sedap..hehe favret aku ni.. ( d umah syar)
..Borneo International Kite Festival.. ..d wedding.. ..d singgahsana.. ..Regent Hotel..