Posts

Showing posts from February, 2011

..Salam Maulidur Rasul..

Salam kepada saudara saudari yang berkunjung..Salam Maulidur Rasul buat umat islam seluruh dunia..hari ni 12 Rabiulawal 1432H..kelahiran Rasulullah s.a.w tercinta.. hari ni diam2 kat umah dan rasanya hari ni paling lama aku spend time tgk tv..hahaha aku ni bkn sgt tgk tv..p arini pegi dapur on tv..pegi ruang tamu on tv..nasib baik dlm bilik tidur xde tv..ok cukup aku merapu tgk tv..cuma hati tersentuh dgr ceramah maulidur rasul pagi td..betapa kita di Malaysia ni seharusnya bersyukur.. "Orang len lapar, Allah bagi kita kenyang".."Orang len berperang, Allah bagi kita keamanan".."Orang len susah, Allah bagi kita senang"..Subhanallah..tapi kadangkala kita leka..kita lupa Allah.. then tengok anak-anak kecil buat persembahan, peserta program realiti adik-adikku..aku x tgk sgt rancangan tu, tapi mak aku cakap salah seorang budak tu cacat penglihatan..mak aku cakap tiap kali dia tgk rancangan tu mesti dia xleh tahan tgk budak tu..first time dgr suara dia sedap..…

..fireworks..

Image
Hepi nu year to all chinese.. erm..tajuk mcm lagu Katy Perry je entry aku kali ni..hahaha bkn nak citer sal lagu.. mlm ni..memandangkan msh kedengaran "boom2" kat luar..teringat plak time holiday kat sibu few years ago..kebetulan time tu CNY..n then x sangka bleh tgk fireworks yg begitu byk.. ingatkan aku sorang yg teringat moment tu..bila Aj Castaneda pun post sometng kat my fb wall..she said she miss moment at Sibu..me too.. erm..mmg meriah la langit time tu..smpi subuh dowh..dua tiga hari pastu pun msh byk..dr jauh bleh nmpk firecracker di mana2..mcm berperang ada gak.. mmg kaya la org Sibu..hehehe tp..mmg different dr tmpt len..i've been in so many places during CNY..so compare ngan kat Sibu..its different..mmg meriah dengan fireworks..maybe disebabkan Chinese population kat sane kot..even ade fireworks kat Kuching still xsame dgn fireworks yg ada kat Sibu..hahaha.. mak angkat kitorang ade mention..mlm tu jgn tido awl..tgk bunga api..kitorng tanya nak tgk kat mana? ingat…