CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, November 18, 2010

..SALAM AIDILADHA..

Salam aidiladha..masih raya bah.. urm tapi kenapa la x meriah mcm raya aidilfitri ek? padahal sama je.. hmm.. anyway Alhamdulillah aku beraya jugak betol2 kat umah ni ha..memandangkan seblum ni jarang balik raya..almaklumlah merantau.. then, las year aku pat time keja kat parkson so aku pun beraya kat parkson..ish sadis tul..huhuhu
tapi raya ni aku kelam kabut sikit. menyesal x apply cuti a day before raya..aduhai.. kesannya..aku ke hulu ke hilir cari barang nak buat kek d malam raya. pastu cari ayam..ayam pun hbs??? eh..xkan org beli ayam buat korban kot smpi xde stok ayam nak d jual kat supermarket..aku ngan abang aku tergelak je tgk gelagat org cari ayam d mlm raya..sume ternganga sebab xde ayam d jual..sampai aku tgk org beli je isi ayam, kepak ayam, kaki ayam??? tapi..kitorng x beli pun..tapi alhamdulillah terjumpa kedai yg msh ada stok ayam..xdela kitorang nak bawak balik kaki ayam..hahahahaha
urm..umah sunyi ckit sbb 2 org adik aku x balik. tapi..aku sempat culik sorng yg dok asrama balik raya petang tu..tapi hanta dia balik asrama semula mlm tu jugak.. tu ar pasal..cuti raya sehari je..apala sgt beza ngan raya aidilfitri..hmm.. here i share some pics raya korban at my kampong..;)






ni dgn org2 kuat kat dapur..:D

Sunday, November 7, 2010

..i got prank...


erk..i got prank 2 times during my birthday o.O hohoho anyway thanx to them.. ;)

a day b4 birthday..c dia ajak kluar lepas keja..c dia ckp nak beli something utk diri dia sndiri..konon la..aku punyala bersemangat sbb aku suka kalo dia minta aku pilih barang utk dia..p actually something for me..p seblum tu terkena jugak aku.."actually sy beli utk mak saya, thanx tlg pilih"..o.O down sekejap walopun aku pura2 senyum n said "owh..hehe ok".. lepas tu gelak jahat bila tgk muka aku dh kelat semacam..grr..suka kenakan aku..apa pun thank u..huhu i really tot dia lupa...tp x... :) love wat u do..hehe

then..my bff iyka zulaika ajak kluar..jln2..biasa la..cuti..mmg nak sambut birthday pun..tp aku x sangka there's a cake for me n connie..p sedih connie x dpt dtg..aku betul2 ingat kita juz makan2, shopping..;p iyka zulaika thanx for hadiah yg comel tu and cake yg besar tu..hehehe thanx 2 c dia yg turut bersubahat sama..

Thursday, November 4, 2010

..4th November..

Thank u Allah.. it was 4th November 2010..i turn 24..
Hari ni aku jd pemes sekejap..wall pesbuk penuh dgn wish kwn2..thank u so much kpd kwn2 yg alert dgn my birthday.. May Allah bless all of u..urm..bg aku, birthday ni xda la sgt..tapi jd bermakna bila dikelilingi rakan-rakan yang mengingati tarikh tu.. :) jd lebih special dgn insan2 yang syg kepada kita ingat tarikh tu.. knp? bg sy its not easy for us 2 remember something yg xda kaitan pun dgn diri kita kan..so really appreciate it.. n trend kini..pesbuk is a gud reminder..hehehehe. urm time ni teringat pulak kenangan2 birthday yg lepas2..sweet ada.pahit pun ada..tmbh aku ni sbnrnya x kisah sgt dgn birthday..tp..org2 di sekeliling yg buat aku ingat birthday sendiri..:P mana xnya..fobia pun ada..kwn2 kn suka surprise...!!! jeng3...

-->time skolah dpt kad yg comel2..handmade..dr besfren msh simpan smpi skrg..
-->dpt loveletter pun ada..dr secret admire..p sowi..aku xtau dh simpan mana..:P
-->msh ingat aku kena kejar kwn2, masing2 dengan baldi dan botol nak siram..hadiah sempena birthday..:D
-->bila org yg kita admire wish birthday..bunga2 dihati..p cover2 la..hahahaha
-->bila besday jatuh time SPM..dpt hadiah dr secret admire..mentang2 la esoknya Add Math, dibaginya aku pembaris lengkung..XD anyway thanx..


msuk kolej..

-->kad yg comel msh ada..aku suka sgt..kwn2 aku sume sweet..
-->prepare topup hp byk2..sbb nak bls sms org..tepat jam 12..bermula la sesi membalas sms..maklumlah zaman belom ada pesbuk..hehehe
-->celeb birthday beramai2..kdg2 terharu..slalunya besday msti time exam..p kwn2 still do something to celebrate..
-->ada lg..time syok study atas katil..kena siram ngan tepung..hahaha paksa cuci kepala tngh mlm..:D
-->plg best..surprise birthday party d futsal court..is d las birthday party with my bff..Iyka Zulaika, Syar Saifuddin, Roswita Rawi, Husna Mansor, Amy Obama, Huda San n Lyn Yusof..sy rindu anda semua..

x dinafikan..walopun ada yg gembira..ada jugak yg sedih..bila org yg kita syg xingat pun..tp xpe..yg penting msh ramai yg syg.. (alamak emo la plak).. no hard feeling..hehehe..