CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, December 31, 2010

..2011 Masihi..

Happy New Year 2 all ye..
agak lewat membuat entry untuk tahun baru 2011 Masihi..hampir sihat from my illness..hope so..cough+flu+fever+senggugut...(masuk hari ketiga..huhuhu) and actually 2day is 2hb January 2011..abaikan tarikh entry ini..hehe

first of all..thanx Allah dipanjangkan umur untuk hidup d muka bumi-Nya dan mengecapi nikmatnya..

mcm2 style org sambut new year kan..tapi still sad looking at the people celebrating new year in a wrong way..especially those who are muslims..( d mana2 pun) paham2 je la..wat i mean..

ermm..looking back..2010..i've learnt many things..erti penat mengusahakan ladang anggur kat umah :p.. erti kesabaran tgu dapat keja..erti penat bekerja..erti susah xde duit..erti mcm2 lg..hehe tp alhamdulillah berjaya mencapai target.."dapat keja"..dan jadi librarian..dan semua itu tidak mudah.. alhamdulillah segala usaha membuahkan hasil n happy to made my parents happy and proud of me..

tahun ni..azam?? erm jeng3.. mestila aku nak keja2 aku completely done..fuh (^_^') still keep in my words.. for me..challenges is good..coz u can learn new things from that..so..jgn kuat merungut.. juz like what my favorite author, Hlovate said "Hidup x selalunya lawa..x selalunya ada pelangi. Even a bed of roses, durinya tetap ada. kadang calamity itu datang rasanya mcm kena gelek ke bumi oleh ahli sumo. feels give up and can't breath. tapi juz remember, Allah xkan bebankan hambaNya dengan apa yang hambaNya tidak mampu.."

erm..then..tahun ni misi untuk membuatkan ibubapa ku benarkan aku kawen..Amin..

aku mau travel..Hong Kong?? Beijing?? Bandung?? Perth?? anyone? come join me..

kalo x pun..naik gunung lg la..


Semoga anda suma berjaya mencapai apa yang dikehendaki..including me..jgn sekadar melepaskan batuk di tangga saja..okeh v(~_^)v


3 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. InsyALLAH..kalau kena pada caranya abah izinkan...huhuu.. Abg doakan ur dreams will be coming true... :P

    ReplyDelete