..Konvo..

Erm..sementara tgu live wedding sheikh muzaffar..curi masa update blog dulu.. X brapa penat plak mlm ni. adakah disebabkan x sabar nak nengok wedding of the year? tp..kalo disorongkan bantal ni..memang nyenyak tdur ni..hujan bah..best ni..hehe arini hari kedua aku bertugas sempena konvo UMS. Burn cuti weekend :( esok kene bertugas lagi. lusa meeting..then visit to uitm sabah. then esoknya meeting lg..uwaaa seumur hidup keja camni. alah betul aku word meeting ni..tapi aku taip jugak. ok..stop cite meeting(aku taip lg word nih..) urm..cite konvo UMS.. setelah dua kali aku konvo..skrg aku kene bertugas konvo plak..tapi d UMS. new experience.. byk gak bezanya.. UMS konvo 3 hari.. UiTM dihatiku konvo 2 minggu..hehe best tgk org2 berjubah. mcm nak pnjam je jubah diorang tu..:P aku ni mcm x puas konvo la plak. ni yang membuak2 nak sambung master nih..insyaAllah akan datang..hehe boleh penuhkan gallery abah kat umah.
bertugas bahagian jamuan. urm utk jamuan petugas konvo. bestnya dpt mkn..yg x bestnya tengok gelagat org yg tengah mkn. biasala bila sda lapar..manners pun nda peduli sudah. asal perut kenyang. sabaar je la.. Tapi..paling penting, aku teringat time aku konvo dulu. Of coz aku konvo d UiTM dihatiku..sweet moment.. konvo diploma n konvo dgree..dua2 sweet moment. tp plg sweet time diploma. yelah perasaan first time konvo kan..teruja..semangat..hepi gilerr..plus dpt award lg.. mmg senyuman manis setiap kali ada flash camera. :P time dgree..feel tu ade beza..sbb dah pernah konvo jd teruja tu xla sngt..tapi msh hepi sbb tamat study walopun frust xdpt result yg diidamkan..ngeee..(sape suruh.. x pulun habis..). urm..iyka n scha..peristiwa monyet..mmg xleh lupa..:D siap curi dunkin donat.. ni pun berlaku time minggu konvo. sementara tgu parents smpi dr negeri msg2. kitonrg stay hostel seroja, main campus. nak stay puncak perdana jauh sngt.. urm x tau pun kewujudan monyet tu. so..tido buka tingkap. hasilnya..di pagi yang dingin, kami dkejutkan monyet2 tu..aku n ika yg rabun ni..msh bluurr tgk makhluk bebulu tu..lmbt plaj pick up..msh mencerna otak..ape tu?? scha dh lari keluar dgn selimut2 die..tp kitong msh terkial2 cri spec n pki..bru la nmpk ngan jelas..monyettt???tgh syok tgk kitorng tido agaknya..sekor atas loker..dua ekor dh nak naik ke katil. O.0 suara kami memecah kesunyian di pagi hari..aduh..seblum monyet tu lari..sempat sekor patah balik amik dunkin donat...teringat konvo..teringat kisah monyet jugak..

Comments

  1. hahahaha~ lucu2...monyet yg mkn dunkin donut aku tu xkan ku lupa aieen....

    ReplyDelete
  2. agak2 monyet tu ada lagi tak???meh nak carikan...

    ReplyDelete
  3. monyet2 tu msh ade..jd penghuni uitm dah..hehehe

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

..Bin2lu..

..@t Last..

..Tribute 2 Japan..