..Salam Maulidur Rasul..

Salam kepada saudara saudari yang berkunjung..

Salam Maulidur Rasul buat umat islam seluruh dunia..

hari ni 12 Rabiulawal 1432H..kelahiran Rasulullah s.a.w tercinta..

hari ni diam2 kat umah dan rasanya hari ni paling lama aku spend time tgk tv..hahaha aku ni bkn sgt tgk tv..p arini pegi dapur on tv..pegi ruang tamu on tv..nasib baik dlm bilik tidur xde tv..ok cukup aku merapu tgk tv..cuma hati tersentuh dgr ceramah maulidur rasul pagi td..betapa kita di Malaysia ni seharusnya bersyukur.. "Orang len lapar, Allah bagi kita kenyang".."Orang len berperang, Allah bagi kita keamanan".."Orang len susah, Allah bagi kita senang"..Subhanallah..tapi kadangkala kita leka..kita lupa Allah.. then tengok anak-anak kecil buat persembahan, peserta program realiti adik-adikku..aku x tgk sgt rancangan tu, tapi mak aku cakap salah seorang budak tu cacat penglihatan..mak aku cakap tiap kali dia tgk rancangan tu mesti dia xleh tahan tgk budak tu..first time dgr suara dia sedap..mak aku cakap la kalo dia baca quran lagi sedap..terdetik kat kepala ni..baca Quran? owh guna braille..Ya Allah..sedangkan org yang celik pun malas sungguh baca Quran..tapi lihatlah dia..MasyaAllah..

Pastu tengok Jejak Rasul "terimbas semula sirah nabi.." MasyaAllah..betapa sayangnya Rasulullah s.a.w kepada umatnya..Sayu bila teringat cerita Rasulullah s.a.w di Taif..Malaikat offer nak hempap masyarakat Taif dengan gunung-ganang tapi Rasulullah s.a.w x benarkan malah berdoa yang baik untuk mereka. Ya Rasulullah..dirimu sungguh mulia..


Sempena maulidur rasul ni.. aku pinjam la lirik lagu Maher Zain ni..


..The Chosen One..by Maher Zain

In a time of darkness and greed
It is your light that we need
You came to teach us how to live
محمد يا رسول الله

You were so caring and kind
your soul was full of light
You are the best of mankind
محمد خير خلق الله

صلّوا على رسول الله
الحبيب المصطفى
Peace be upon The Messenger
The Chosen One

From luxury you turned away
And all night you would pray
Truthful in every word you say
محمد يا رسول الله

Your face was brighter than the sun
Your beauty equaled by non
You are Allah Chosen One
محمد خير خلق الله

صلّوا على رسول الله
الحبيب المصطفى
Peace be upon The Messenger
The Chosen One

I'll try to follow your way
And do my best to live my life
as you taught me
I pray to be close to you
On that day and see you smile
When you see me

صلّوا على رسول الله
الحبيب المصطفى
Peace be upon The Messenger
The Chosen One

صلّوا على رسول الله
Oh
Peace be upon.. Oh
The Chosen One

Comments

Popular posts from this blog

..Bin2lu..

..@t Last..

..Tribute 2 Japan..